PR inspirations

Dream big, enjoy the little things

5 tipp, hogy hiteles legyen a LinkedIn profilod

2017. szeptember 12. 22:17 - kosztipr

Amikor elindítottam a vállalkozásom, megdöbbenésemre (és egyben nagy örömömre) az első hivatalos megkereséseim a LinkedIn profilomon keresztül szivárogtak be. Nem csak meglepő volt ez, de meg is rémisztett, mert nem tudtam, hogy milyen információ van fent rólam. Érdemes megerősíteni szakmailag ezeket a profilokat, hogy biztosan azt sugározzák, amit szeretnénk elérni velük. Lássuk, hogyan.

id-like-to-9pfo73_jpg.png

#1 Legyen egy jó összegzésed arról, hogy ki vagy

A profilod felső negyedében, rögtön a borítókép alatt lehetőséget kapsz, hogy összefoglald a rólad szóló tudnivalókat pár mondatban. Itt a kevesebb több. Érdemes lényegretörően megfogalmazni ki is vagy, mik az erősségeid, milyen irányban halad a karriered vagy éppen hol stabilizálódott. Előfordulhat, hogy rengeteg tapasztalatod van mindenféle témában, de ezeket a LinkedIn csak mennyiségileg tudja érzékeltetni, minőségében nem. Ilyen minőségi információkat ebben a dobozban tudsz elhelyezni. Kérlek, tartózkodj az ismétléstől és az unalomig ismételt "csapatjátékos vagyok" frázisoktól.

#2 Havonta frissítsd a veled kapcsolatos információkat

A mai világban nagyon rugalmasan kell bánnunk a rólunk megjelenő információkkal. Ez nemcsak a Facebookon van így, hanem Linkedinen is. Lehet, hogy most éppen olyan irányba halad az életünk, hogy inkább HR-rel kapcsolatos témával szeretnénk foglalkozni, de a legtöbb tapasztalatunk a környezetmérnöki területről érkezik és inkább ezen a területen tüntetünk fel magunkról tényszerű információkat. De ha célunk van a LinkedIn profilunkkal, akkor az az legyen, hogy bemutatjuk a fejvadászoknak: aktívan járunk HR-es konferenciákra, követjük a legnagyobb hatású HR influencereket, és részt veszünk egy fontos emberi erőforrással kapcsolatos projektben a jelenlegi munkahelyünkön. Nyilván nem ez tesz minket valódi HR szakemberré és sarkított a példa, de ezek a pluszok hozzájárulnak ahhoz, hogy hamarabb megtaláljanak bennünket a HR tanácsadók és bekerüljünk egy címlistába.

#3 Kérj és adj szöveges visszajelzéseket

Lehetőség van arra, hogy jelenlegi vagy volt kollégáid szöveges értékelést adjanak rólad. Mindenki örül egy pozitív visszajelzésnek. Ha te vállalod fel először, hogy ajánlod a kollégádat, akkor biztosan számíthatsz rá, hogy őszintén visszajeleznek veled kapcsolatban is. Ez sokkal jobb referencia, mint a motivációs levelek végén feltüntetett telefonszámok.

#4 Kérj és adj endorsementeket

Az endorsement jóváhagyást és "láttamozást" is jelez. Lehetőséged van a profilodon, hogy létrehozz egy képességeket bemutató listát, s ezeket mások a profilodra tévedve megerősíthetik egy kattintással. Itt is érvényes, hogy aki bőkezűen ad, az vissza is fog kapni valamennyit belőle, így érdemes értékelni barátaink általunk ismert képességeit. Írjunk be ide technikai tudást, vezetői készségeket, speciális érdeklődési területet (stb.), de kerüljük a nyelvtudás és az egyetemi óráink részletes feltüntetését.

#5 Tüntesd fel a büszkeségeidet

Akár egy sikeres prezentációról van szó, egy konferenciaszereplésről, egy írásunkról, vagy egy jól sikerült projektről, ne feledkezzünk el feltüntetni ezeket a profilunkon. Ha tudatosan keressük ezeket a lehetőségeket, s odafigyelünk a havi profil-frissítésre, akkor jól tudjuk definiálni a céljainkat az oldalunkon és befolyásoljuk a lehetőségeinket a munkaerőpiacon. Mint ahogy a Google-nél is látjuk: minél több kulcsszó található az oldalunkon, amire a HR tanácsadók felfigyelnek vagy rákeresnek, annál értékesebb profilt hozhatunk létre. Használjuk bátran értékeink kifejezésére a LinkedIn eszköztárát!

Ha egy napot rászánunk a fenti tanácsokra, akkor már jó úton járunk, hogy komolyan vegyenek és minél többen végigolvassák a profilunkat!

linkedin-is-so.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pr-inspirations.blog.hu/api/trackback/id/tr612820370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása