PR inspirations

Dream big, enjoy the little things

Éld meg az életet

2017. november 07. 12:01 - kosztipr

Különben felörlődsz a szürke hétköznapoktól

Értékeljük ugyanolyan nagyra az apró pillanatokat is, mint az élet nagyobb eseményeit.

lak-volgyi-to-1-l.jpg

Lak-völgyi tó / kép forrása: utazzitthon.hu

Az alábbi listából próbálj ki minden nap legalább 2 dolgot:

  1. Idézz fel 3 dolgot, amit szeretsz önmagadban. Ezek megerősítenek téged a törekvéseidben és szilárdabbá teszik a talajt alattad.
  2. Gyerekkorunkban vannak dolgok, amiknek önfeledten tudunk örülni, felnőtt korunkra azonban elsodornak bennünket a szürke hétköznapok és elfelejtjük élvezni azt, amit a természet és az előttünk lévő generációk adtak nekünk. Bárhol is legyél, keress valami apróságot, amiért hálás lehetsz – legyen az egy egyszerű étel, egy virág, egy mosoly, vagy az elhaladó vonat erőteljes robogása.
  3. Az élet egyensúlyra törekszik. Ezért van mindennek pozitív és negatív oldala. Vannak néha nyomasztó gondolataink a fejünkben - de ezek csak gondolatok, ne váljanak a félelmeinkké. Értsd meg és fogadd el a negatív és a pozitív gondolatokat is. Aztán ha már amúgy is a gondolataidban jársz, lélegezd be a pozitívumokat, és fújd ki a negatívumokat. :)
  4. Ha mással nem tudsz, legalább önmagaddal legyél őszinte.
  5. Az érzések azért vannak, hogy jelezzenek nekünk az állapotunkról! Barátkozz meg az érzéseiddel, ne menekülj előlük.
  6. Napról napra éld az életedet. Minél kisebb léptékben „falod fel az előtted tornyosuló világot”, annál teljesebb életet élsz.

Csináld Meg! blogon pedig van egy nagyon jó poszt a szokáskövetésről, a fentiek közül bármelyiket el lehet sajátítani szokásként és előbb-utóbb természetessé vagy tudatossá válik, hogy az élet apró pillanatai is felbecsülhetetlen örömet okoznak nekünk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pr-inspirations.blog.hu/api/trackback/id/tr5013199239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása